Как да си направиш сам матрак

Калъфи за дунапрен с цип
kirmarc.blogspot.com

Източник на публикацията е от персоналния блог на г-н Марков.
kirmarc.blogspot.com

Дунапрен за матрак

Как да си направиш сам матрак и то такъв, който по нищо да не отстъпва на скъпите, луксозни матраци? Защо трябва да даваме стотици левове само заради етикетчето на марката или само заради това, че някой ни разказва как матракът на който трябва да спим е произведен в Италия…

Как да си направиш сам матрак

1. Нуждаем се от наистина качествен дунапрен, който да закупим с правилни размери за леглото, върху което спим.

Височината (дебелината) му може да варира от 16 см. до над 25 см. в зависимост от конструкцията на леглото, за да ни е удобен за лягане и ставане. Накратко, когато седнете на леглото, височината му трябва да е такава, че сядането и ставането от него да е без напрежение и излишни усилия. Ако килограмите са ви в повече, препоръчително е да си изберете по-твърд и плътен дунапрен.

2. Ако случайно…

Ако слоучайно искате да направите нещо по-луксозно, с което да се похвалите… Може да добавите и един слой мемори пяна – няколко сантиметра – не повече от 10 см.

3. Обикновено…

Оникновено магазините, които продават дунапрен са специализирани и могат да ви предложат калъф с цип за избрания от вас размер.

И на практика имате дунапрен със сменяем калъф, който може да перете в пералнята, както и лукса при матраците – мемори пяната. Аз лично ви препоръчвам при избора на дунапрен да се консултирате с търговците. Които могат да предложат най-подходящия продукт (дунапренен матрак) за вас, както с цена, така и с качество. Доколкото знам май в България производителят на дунапрен е един и завода е в гр. Севлиево. Оттам предполагам всички производители на български матраци сглобяват своите продукти. Напоследък се появяват на пазара многослойни матраци с дунапрен, който е с различни релефи и комбинации, в зависимост от зоните на тялото и т.н.

Но да ви кажа честно, все си мисля че това са някакви маркетингови трикове, с които да ни разказват за новите си модели матраци, които още светът не е виждал. За мен, а и съм сигурен, че ако се пробвате да си направите матрак сами ще се убедите, че няма нищо по-удобно от монолитно парче плътен дунапрен със слой мемори пяна – изключително устойчиво на замърсяване, време и деформации решение. Още повече, че ако калъфът ви се захаби, просто си поръчвате нов. Магазини, които мага да ви препоръчам за дунапрен и мемори пяна: www.kabox.eu – един от най-старите онлайн магазини за дунапрен и матраци.

Напоследък купувам дунапрен от dunapren.site, които силно препоръчвам. Не че няма и други онлайн магазини, но предпочитам поръчаният дунапрен да не се е излежавал на припек или на влага с години по някакви складове и да е пълен с прах и мръсотия. Около Сточна гара е пълно с такива. За мен е взжно да е фабрично изрязан, поръчан специално за мен от завода. Предпочитам да изчакам няколко дни, но да съм сигурен в качеството на продукта…