Производството на дунапрен и мемори пяна в България

Дунапрен и матраци от KABOX

Производството на дунапрен и мемори пяна в България

Конкурентна среда в българския пазар на матраци

За да може да се отговори на нуждите на пазара, производството на матраци непрекъснато се развива и отчита всяка една технологична новост в науката. Всичко това се обуславя от различни компоненти от производствените линии

1) Техническа конкурентоспособност:

Използването на независими изследвания и разработки на нови технологии, за да се отговори на пазарната конкуренция и да се подчертае ефективността и практичността на продукта.

2) Решаваща конкурентоспособност:

Способността да се идентифицират новите продукти и иновации в развитието на продуктите, както и пазарните възможности да се реагира на промените своевременно и ефективно.

3) Конкурентоспособност на пазара:

Чуждестранните и вътрешни пазари за продажба, с цел повишаване на конкурентоспособността на пазарната икономика, подчертават уникалността на пазара и различните категории за защита на интересите на потребителите.

4) Конкурентоспособност на специалиста:

Способността на отделния специалист, търпението и иновативното му отношение да осигурява ефективност на работата.

производство на дунапрен и мемори пна

Всички тези показатели обуславят развитието в производството не само на дунапрен (понополиуретан) / мемори пяна, но и във всяка една друга технологична линия. Скокът в изобретяването, производството и дистрибуцията на различните продукти, свързани с дома и строителството отдавна върви редом с развитието на науката и технологиите. Всяка една новост навлиза все по-бързо в дома, за да направи живота ни по-добър, домът ни по-уютен, а работата ни – по-приятна.
Такива продукти са и дунапренът и мемори пяната – част от производството на матраци.
Вече няма дом, който да не е изхвърлил старите дюшеци от пресовани парцали и да не се е сдобил с един или друг продукт от производствените линии на съвременните матраци. Изградени от различни видове дунапрен, мемори пяна, опаковани пружинки, те са неизменно с нас, дори и в съня ни.


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/kaboxeuq/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/widget-base.php on line 223

Warning: Undefined array key -1 in /home/kaboxeuq/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php on line 685

В България заводът за производство на дунапрен (пенополиуретан) и мемори пяна е най-големият на Балканския полуостров. Продукцита му задоволва около 90% от българските производители на матраци.

Други марки български матраци използват продукцията на чужди производители на дунапрен.

Водещи български марки в производството на матраци са:

За съжаление, източници гарантиращи конкурентна среда липсват в производството на пенополиуретан. За разлика от появата на много брандове на български матраци, които са в силна конкурентна среда, но тя се изразява в повечето случаи в сблъсък на маркетингови подходи, за да достигне до крайния клиент.

ТУК МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ МАТРАЦИ ОТ ВОДЕЩИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ