Производството на дунапрен и мемори пяна в България

Дунапрен и матраци от KABOX

Производството на дунапрен и мемори пяна в България

Конкурентна среда в българския пазар на матраци

За да може да се отговори на нуждите на пазара, производството на матраци непрекъснато се развива и отчита всяка една технологична новост в науката. Всичко това се обуславя от различни компоненти от производствените линии

1) Техническа конкурентоспособност:

Използването на независими изследвания и разработки на нови технологии, за да се отговори на пазарната конкуренция и да се подчертае ефективността и практичността на продукта.

2) Решаваща конкурентоспособност:

Способността да се идентифицират новите продукти и иновации в развитието на продуктите, както и пазарните възможности да се реагира на промените своевременно и ефективно.

3) Конкурентоспособност на пазара:

Чуждестранните и вътрешни пазари за продажба, с цел повишаване на конкурентоспособността на пазарната икономика, подчертават уникалността на пазара и различните категории за защита на интересите на потребителите.

4) Конкурентоспособност на специалиста:

Способността на отделния специалист, търпението и иновативното му отношение да осигурява ефективност на работата.

производство на дунапрен и мемори пна

Всички тези показатели обуславят развитието в производството не само на дунапрен (понополиуретан) / мемори пяна, но и във всяка една друга технологична линия. Скокът в изобретяването, производството и дистрибуцията на различните продукти, свързани с дома и строителството отдавна върви редом с развитието на науката и технологиите. Всяка една новост навлиза все по-бързо в дома, за да направи живота ни по-добър, домът ни по-уютен, а работата ни – по-приятна.
Такива продукти са и дунапренът и мемори пяната – част от производството на матраци.
Вече няма дом, който да не е изхвърлил старите дюшеци от пресовани парцали и да не се е сдобил с един или друг продукт от производствените линии на съвременните матраци. Изградени от различни видове дунапрен, мемори пяна, опаковани пружинки, те са неизменно с нас, дори и в съня ни.

В България заводът за производство на дунапрен (пенополиуретан) и мемори пяна е най-големият на Балканския полуостров. Продукцита му задоволва около 90% от българските производители на матраци.

Други марки български матраци използват продукцията на чужди производители на дунапрен.

Водещи български марки в производството на матраци са:

За съжаление, източници гарантиращи конкурентна среда липсват в производството на пенополиуретан. За разлика от появата на много брандове на български матраци, които са в силна конкурентна среда, но тя се изразява в повечето случаи в сблъсък на маркетингови подходи, за да достигне до крайния клиент.

ТУК МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ МАТРАЦИ ОТ ВОДЕЩИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *