COVID-19

Ние от KABOX насърчаваме отговорно отношение към COVID-19

Коронавирусът COVID-19 засяга различни хора по различен начин. Повечето заразени хора развиват леко до умерено заболяване и се възстановят без хоспитализация.
Най-често срещани симптоми:
температура;
суха кашлица;
умора.
По-рядко срещани симптоми:
болки;
възпалено гърло;
диария;
конюнктивит;
главоболие;
загуба на вкус и обоняние;
обрив по кожата или промяна в цвета на пръстите на ръцете или краката.

Защитете себе си и околните, като се запознаете с фактите и предприемете подходящи предпазни мерки. Спазвайте съветите на местните здравни власти.
Мерки за предотвратяване на разпространението на COVID-19:
Почиствайте често ръцете си. Използвайте сапун и вода или кърпичка на алкохолна основа.
Стойте на безопасно разстояние от всеки, който кашля или киха.
Носете маска, когато не е възможно физическо дистанциране.
Не докосвайте очите, носа или устата си.
При кихане или кашляне покривайте устата и носа си със свивката на лакътя или със салфетка.
Останете вкъщи, ако се чувствате зле.
Ако имате температура, кашлица и затруднено дишане, потърсете лекарска помощ.
Обаждането предварително дава възможност на доставчика на здравни грижи да ви насочи бързо към подходящото здравно заведение. Това ви предпазва и предотвратява разпространението на вируси и други инфекции.
Маски
Маските могат да помогнат за предотвратяване на разпространението на вируса от човека, който носи маската, върху другите. Самите маски не предпазват от COVID-19 и трябва да се комбинират с физическо дистанциране и хигиена на ръцете. Спазвайте съветите на местните здравни власти.

Понастоящем няма конкретни лекарства и ваксини срещу COVID-19. Лечението е в процес на проучване и ще бъде тествано чрез клинични изпитвания.
Самостоятелна грижа
Ако се чувствате зле, трябва да си почивате, да пиете много течности и да приемате питателна храна. Изолирайте се в отделна стая от останалите членове на семейството и по възможност използвайте отделна баня. Почиствайте и дезинфекцирайте често докосваните повърхности.
Всеки трябва да води здравословен начин на живот у дома. Спазвайте здравословен режим на хранене, спете достатъчно, бъдете активни и поддържайте социален контакт с близките си по телефона или чрез интернет. В трудни моменти децата се нуждаят от допълнителна любов и внимание от възрастните. Придържайте се към обичайните си ежедневни занимания, доколкото е възможно.

Единен информационен портал

Официален източник на информация относно мерките за борба с разпространението на COVID-19 в България, включително здравните, икономическите и социалните последици от епидемията

"В света вече има 30 милиона имунизирани, така че първоначалните колебания, страхове, всичко, което хората си мислеха, че може да се случи, очевидно не става. Така, както пише в документите,… [...]

На заседанието си Министерският съвет прие Решение преброяването на населението и жилищния фонд в Република България да започне в 0,00 часа на 7 септември 2021 г. и да приключи в… [...]

Над 6000 търговци са поискали подкрепа чрез оборотен капитал до момента чрез Националната агенция за приходите. По тази схема търговците, засегнати от противоепидемичните мерки, могат да получат 20 %, респективно… [...]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *